UNESCO’da Kültürel Çeşitlilik: Birdirge, Sözleşme ve Uygulama

Doç. Dr. Serhan Ada

– COFFEE TALKS 4

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Bilimleri doktora programı kapsamında, geçen dönemden bu yana düzenlenmekte olan Kahve Sohbetleri, bu alanda çalışan bilim insanları arasında fikir alışverişi sağlamayı ve ortak üretimi teşvik etmeyi amaçlıyor. Bahar döneminin açılış etkinliğinde konuşmacı, İletişim Fakültesi Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümünden Doç. Dr. Serhan Ada olacak. Ada, etkinliğin içeriğini şöyle özetliyor:

“2011 yılından  beri TBMM Genel Kurulu gündeminde bekleyen Kültürel İfadelerin Çeşitliliğini Koruma ve Güçlendirme Sözleşmesi (KİFAÇ) 2 Mart’ta kabul edildi. Türkiye’nin 2005 yılından bu yana yürürlükte olan bu önemli uluslararası sözleşmeye (nihayet) taraf olması ne anlama geliyor? Sözleşmenin içeriğinde kültürel ifadelerin çeşitliliği, kültür endüstrileri, sanatçının durumu ve dijitalleşmeyle ilgili neler var? Bu söyleşi, son gelişmeler ışığında sorular sorarak cevaplarını aramaya yönelik.”

22 Mart Çarşamba günü saat 16.00’da, santralistanbulKampüsü E4 binasındaki Kale Odasında gerçekleştirilecek etkinlik, ilgilenen herkesin katılımına açık.